Inhoud van de opleiding

Inhoud van de opleiding

Onze interne opleiding is een BBL-traject. Dit betekent dat je één dag per week naar school gaat in Spijkenisse of Goes waar we de opleiding aanbieden in samenwerking met Zadkine en Scalda.

De opleiding wordt verzorgd door leercoaches van het Zadkine en Scalda in samenwerking met praktijkopleiders van Zuidwester. In de praktijk word je begeleid door een BPV-begeleider op de BPV-plaats en vanuit de opleiding wordt je ondersteund door een praktijkopleider. Workshops op de schooldag worden verzorgd door experts van het Leercentrum Zuidwester, docenten van Zadkine en Scalda, praktijkopleiders en externen.

In de dagelijkse praktijk van Zuidwester zien we dat er steeds meer zelfverantwoording en eigen regie gevraagd wordt. Niet alleen van de cliënt, maar ook van de medewerkers in een team waar jij als student onderdeel van bent.

Om bij deze vraag naar zelfverantwoording aan te sluiten, zal je tijdens je opleiding opgeleid worden aan de hand van de vragen die je tegenkomt in de beroepspraktijk. De ondersteuningsvraag van de cliënt wordt altijd als uitgangspunt genomen.

Verdieping
Omdat jij al je niveau 3 diploma hebt behaald, kunnen we tijdens je opleiding voor niveau 4 dieper ingaan op belangrijke onderwerpen zoals de zorgcyclus, Mijn Plan en het werken in de driehoek. Daarnaast komen ook andere onderdelen aan bod die je ook in de niveau 3 opleiding hebt behandeld, maar dan gaan we ook hier dieper op in.

Een ander belangrijk verschil ten opzichte van de niveau 3 opleiding is de coördinerende rol die hierbij hoort. We nemen je mee in deze ontwikkeling en leren je wat er bij deze rol komt kijken en hoe je deze goed vervult.