Alle ervaringsverhalen

Esmay
Grootveld


Het liefst zou ze pantoffels aan doen als ze aan het werk is. “Zo erg voel ik me hier thuis!”

Esmay werkt op een groepswoning in Hellevoetsluis waar negen cliënten wonen. "Sommige bewoners hebben de hele dag intensieve zorg nodig en anderen zijn vrij zelfstandig. We leveren alle zorg die nodig is. Van verpleegtechnische handelingen, zoals het geven van sondevoeding en medicatie tot helpen bij tanden poesten en haren kamen. Een gemixte groep, dat maakt het leuk en afwisselend. En iedereen kan goed met elkaar overweg. Een groot deel van de bewoners is helemaal gek van Feyenoord. Het versterkt de band die ze met elkaar hebben."

 

 

De woning aan de Schoolstraat is een zelfsturende groepswoning. Dit betekent dat er geen leidinggevende rondloopt. Alle taken worden eerlijk verdeeld onder de ondersteunend medewerkers en medewerkers wonen. In de praktijk verschillen deze twee functies volgens haar niet zo veel van elkaar. "De medewerkers wonen hebben meer administratieve taken en houden een persoonlijk ontwikkelplan bij van elke cliënt. Hier staat bijvoorbeeld in wat hun doelen en wensen zijn in het leven.” 

Esmay: "Je wilt altijd de best mogelijke zorg blijven leveren. Dat maakt het werk soms best zwaar. De momenten waarop je liefde en waardering van een bewoner terugkrijgt, zijn dan extra fijn. Zeker van iemand die niet kan praten is dat bijzonder. Dan draait het om oogcontact, een bepaalde aanraking of reactie op een grapje. Van die momenten word ik altijd blij."