Alle ervaringsverhalen

Petra
Vermeulen


Coördinator Vrijwillige Inzet

In deze tijden van arbeidskrapte is vrijwillige inzet belangrijker dan ooit. Daarom heeft Zuidwester een mooi plan om dit onderwerp meer op de kaart te zetten. Een drietal coördinatoren is hiermee aan de slag. Petra Vermeulen doet dat voor de regio’s Zeeland en Goeree-Overflakkee. Ze kwam ervoor terug naar Zuidwester.

Gehandicaptenzorg
Petra is opgegroeid met de gehandicaptenzorg. Haar jongste zusje was blind en had een verstandelijke beperking. Ze is in 1982 als stagiair begonnen bij Zuidwester, wat toen nog Hernesseroord heette. Ze deed er de Z-opleiding. “Ik stopte in verband met een verhuizing.”, vertelt Petra. “Maar toen ik later weer op Goeree-Overflakkee woonde, was ik zo weer terug. Eerst via de flexpool, later weer vast in dienst.” In al die jaren heeft ze verschillende functies gehad: woonbegeleider, activiteitenbegeleider, praktijkopleider. Ze was daarnaast ook actief voor een andere organisatie in de gehandicaptenzorg. Ze was er coach voor de cliëntenraad. Momenteel is ze er auditor, op 0-urenbasis.

Nieuwe uitdaging
In 2022 is Petra gestopt bij Zuidwester. Het avontuur lonkte en ze was toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond ze bij een organisatie in de ouderenzorg, als coördinator van de externe dagbesteding. Een mooie baan! Toch bleef ze er maar een jaar, toen kwam ze terug. “Deze organisatie past veel beter bij mij.”, zegt ze hierover. “Sowieso de gehandicaptenzorg. Maar ook de visie, de structuur, de zelfverantwoordelijke manier van werken. Bij Zuidwester is het goed geregeld!”