Wat ga je doen?

Ondersteunend woonbegeleider


Bekijk de vacatures

Wat doet een woonbegeleider?

Lijkt het jou een uitdaging om mensen met een verstandelijke beperking een fijne, veilige en gestructureerde woonomgeving te bieden? Bekijk dan eens onze vacatures voor de functie ondersteunend woonbegeleider.

 

Als ondersteunend woonbegeleider bied je ondersteuning bij de persoonlijke zorg van en begeleiding aan cliënten en probeert hen zoveel mogelijk te stimuleren op het gebied van zelfstandigheid. Je observeert en luistert naar de cliënt en biedt zo de juiste hulp, precies op maat voor hem of haar. Je werkzaamheden lopen uiteen van praktische zaken zoals assisteren bij schoonmaken, de was doen en koken tot behulpzaam zijn bij problemen met betrekking tot relaties, werk en familie. Daarnaast bied je ook begeleiding als cliënten een afspraak hebben bij een arts of overheidsinstantie. Als ondersteunend woonbegeleider heb je heel gevarieerd werk, geen dag is hetzelfde.

 

Werken bij Zuidwester
volgens Jan Ben je op zoek naar afwisselend werk, waarin je zelf bepaalt hoeveel je werkt én iets voor een ander betekent? Dan is werken als flexmedewerker misschien iets voor je. Lees het hele verhaal