Wat ga je doen?

Woonbegeleider


Bekijk de vacatures

Wat doet een woonbegeleider?

Ben jij in staat om écht contact te maken met mensen met een verstandelijke beperking? Lijkt het je een uitdaging om hen een veilige, gezellige en gestructureerde woonomgeving te bieden? Dan is de functie woonbegeleider misschien wel iets voor jou.
 

 

Als woonbegeleider begeleid je cliënten met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel in de thuissituatie. Vaak hebben ze ook lichamelijke beperkingen. Je bent in staat om hun wensen en behoeften duidelijk te krijgen en te vertalen naar de juiste ondersteuning. Je laat je hierin niet leiden door gedrag, maar kijkt juist naar de onderliggende ondersteuningsvraag van de cliënt. Daarnaast organiseer en coördineer je de dagelijkse werkzaamheden binnen de woning. Deze voer je deels ook zelf uit. Als woonbegeleider ben je samen met je collega’s hét aanspreekpunt voor zorgpartners, ouders en familieleden van de cliënten.

 

Werken bij Zuidwester
volgens Esmay Het liefst zou ze pantoffels aan doen als ze aan het werk is. “Zo erg voel ik me hier thuis!” Lees het hele verhaal